שבוע 36 לאחר לידה

למה האם צריכה לצפות בשבוע 36 לאחר לידה:

הנעת הגוף יוצרת אנרגיה. עם זאת, החוכמה היא למצוא פעילות שאת אוהבת ושמתאימה ללוח הזמנים שלך:

  • פעילות מתחת לכיפת השמים- צאי להליכה, לג'וגינג או לטיול שטח קליל במהלך הזמן שאת מבלה עם התינוק שלך. מוטב יהיה אם תשתמשי בעגלה המתאימה לפעילות שבחרת (כיום קיימות עגלות ריצה ייעודיות ועגלות המתאימות להליכה בשטח). בפעילות מסוג זה הרווח שלך הוא כפול- מצד אחד את פעילה ומצד שני התינוק שלך נחשף למגוון חדש של מראות וגירויים.
  • הרשמי לחוג פעילות- כיום חלק ממועדוני הכושר ו/או סטודיו המתמחים בחוגים (יוגה, פילאטיס וכד') מציעים חוגים משולבים להורים עם תינוקות. חלקם אף מציע שירותי בייביסיטר לתינוק בזמן שהאמא מתאמנת.
  • ארגני לך פינת כושר בבית- ארגני ציוד כושר לאימון ביתי ו/או קלטות DVD בהן תוכלי להשתמש בשעה שהתינוק שלך ישן או עסוק במשחק.
  • רקדי עם התינוק שלך- נועי עם התינוק שלך לצלילי מוזיקה ברחבי הבית. כך תהיי פעילה ובו בזמן התינוק שלך ייהנה מהמוזיקה ומהתנועה.
  • הימנעי מקיצורי דרך- החני את המכונית שלך קצת יותר רחוק מהיעד שלך, כך שתהיי חייבת ללכת קצת יותר. השתמשי במדרגות במקום במעלית. זה יהיה קצת לא טבעי בהתחלה, אך מדובר בפעילות גופנית מצוינת.

שינויים שעובר התינוק בשבוע 36 לאחר לידה

מהרגע בו התינוק שלך מתחיל לשוטט ברחבי הבית, את מתחילה לתהות אם הוא זקוק לנעליים. עם זאת, רוב רופאי הילדים ומומחי ההתפתחות ממליצים להמתין עד לרגע בו התינוק שלך מתחיל ללכת בחופשיות גם מחוץ לבית. יהיה זה נורמלי אם בהתחלה התינוק שלך ילך כשרגליו קצת מוקשתות, אם כפות רגליו פונות קצת כלפי חוץ ו/או אם כפות רגליו נראות שטוחות. מומלץ לתת לתינוק ללכת יחף מאחר והליכה ללא נעליים מחזקת את קשתות כף הרגל (הקשת האורכית והקשת הרוחבית) ואת שרירי הרגליים. כמו כן, תחושת המרקם של המשטחים עליהם התינוק הולך עוזרת לו לפתח את שיווי המשקל שלו.



מעוניינת לדעת מה קורה בשאר שבועות השנה הראשונה? הכנסי למחשבון לאחר לידה.